INFOBIRO: Publikacije
Pružimo ruku jedni drugima

DNEVNI AVAZ,

Ovdje se dobro može prepoznati ona makijavelistička, da ne kažem imperijalistička taktika: Zavadi pa vladaj Da smo slijedili Antu Markovića, gdje bi nam bio kraj Položaj Hrvata u BiH isti je kao i svih drugih ljudi Zaklinju se da su za Evropsku uniju, a vlastitu državu sve više uništavaju nekakvom brigom za “svoj narod, u svojoj vjeri i zemlji”

Pružimo ruku jedni drugima

Autori: AMINA NUHANOVIĆ

Fra Petar Matanović, bivši gvardijan Franjevačkog samostana svetog Petra i Pavla u Tuzli, a sadašnji vikar župe Rođenja blažene Djevice Marije u brčanskom naselju Ulice, u božićnom intervjuu za “Dnevni avaz” uputio je poziv svim narodima u Bosni i Hercegovini da se okrenu jedni prema drugima, da se rukuju jedni s drugima i žive skupa. Fra Petar Matanović je, inače, i u najtežim danima za BiH nadasve humanim djelima pokazao kolika je važnost pomirenja i zajedničkog života. Osim što je tokom agre .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.