INFOBIRO: Publikacije
RJEŠENJA NEMA, GLENCORE ODBIJEN

DNEVNI LIST,

Prema saznanjima Dnevnog lista svjetska kompanija Glencore iskazala je interes za kupovinu Aluminija, no čini se da u Vladi nema interesa ni da se ozbiljno razmotri ta opcija. Naš izvor navodi kako su u Vladi na prvu procijenili da Glencore nije poželjan partner. S druge strane vlada nema drugu opciju, osim one da elektroprivrede naprave neki model po kojem će moći nastaviti isporučivati struju Aluminiju dok se ne iznađe konačno rješenje.

RJEŠENJA NEMA, GLENCORE ODBIJEN

Autori: J.S.

Sastanak federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića i ministrice financija FBiH Jelke Milićević kojije održanjučeru Sarajevu s predstavnicima mostarskog Aluminija nije dao nikakvo rješenje za ogromne probleme u kojima se nalazi ovo poduzeća zbog nagomilanih dugova i nemogućnosti opskrbe električnom energijom. Na sastanku su doneseni zaključci prema kojima se zadužuje Aluminij da pokrene traženje strateškog partnera koji mora biti iz ove oblasti, a da Vlada i ministarst .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.