INFOBIRO: Publikacije
 PANDŽA: ALUMINIJ JE IZGUBLJEN, MOŽE NAS SPASITI SAMO NEKO ČUDO

DNEVNI LIST,

Pandža nije mogao kazati kakvo čudo se očekuje, a prema saznanjima Dnevnog lista u toku jučerašnjeg dana vođeni su razgovori na najvišem političkom nivou između predstavnika HDZ-a BiH i SDA, koji čine okosnicu vlasti u Federaciji, o iznalaženju spasa za ovu kompaniju. Hoće li razgovori rezultirati rješenjem vidjet ćemo već danas, a sve oči uprte su u politički vrh i predsjednike SDA i HDZ-a Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića.

PANDŽA: ALUMINIJ JE IZGUBLJEN, MOŽE NAS SPASITI SAMO NEKO ČUDO

Autori: SANJA BJELICA-ŠAGOVNOVIĆ

Generalni direktora Aluminija Mostar Dražen Pandža rekao je jučer da je Aluminij izgubljen i da se u petak u ponoć kompanija gasi, ukoliko se u četvrtak ne dogodi neko čudo. Dok je zasjedao Nadzorni odbor Pandžaje pred novinare izašao sa dvojicom izvršnih direktora Borisom Vicanom i Ivanom Čalom da još jedno upute apel za spas kompanije koja zapošljava 900 radnika i čije bi gašenje ugrozilo još ogromni broj poduzeća koji surađuju s Aluminijem. Pandža nije mogao kazati kakvo čudo se očekuje, a pr .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.