INFOBIRO: Publikacije
'ZADNJI PRVI PRIDE' NA ZAPADNOM BALKANU

DNEVNI LIST,

Početak rujna bit će u znaku duginih boja Povorke ponosa. Podrška je stigla od brojnih građana i sa svih strana svijeta, ali podrška vlasti nedostaje. Ovo će ujedno biti i žžzadnji prvi pridežž na Zapadnom Balkanu. Povorke ponosa održane su u svim zemljama regiona i to: Srbija 2001, Hrvatska 2002, Slovenija 2001, Crna Gora 2013, Albanija 2013, Kosovo 2017, Sjeverna Makedonija 2019.

'ZADNJI PRVI PRIDE' NA ZAPADNOM BALKANU

Autori: B.K.

Predstojeća dva mjeseca bh.prijestolnica bit će u žiži svjetske pažnje. Nakon sto se završi kulturna manifestacija Sarajevo Film Festival u kolovozu, početak rujna bit će u znaku duginih boja Povorke ponosa. Podrška je stigla od brojnih građana i sa svih strana svijeta, ali podrška vlasti nedostaje. Stranka demokratske akcije (SDA) i dalje ne podržava Povorku, te se poziva i na EU. Ovo će ujedno biti i "zadnji prvi pride" na Zapadnom Balkanu. Što Povorka predstavlja LGBTIQ osobama? Hoće li ovaj .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.