INFOBIRO: Publikacije
GARANCIJA BOLJE BUDUĆNOSTI

VECERNJE_NOVINE,

Mada su uslovi za rad sa juniorima izuzetno nepovoljni, mnogi od mladića koje trenira Fuad Muzurović, najavljuju vedru budućnost

GARANCIJA BOLJE BUDUĆNOSTI

Autori: M.DAKIĆ

Mladići juniorskog pogona FK Sarajeva već od 15. januara treniraju. Održani su pregledi i testovi, tako da se kontinuitet rada nastavlja. Stariji juniori su prvi u Kvalitetnoj ligi koja se nastavlja krajem marta. О tome govori Fuad Muzurović, trener FK Sarajeva: Uvijek kada je tema rad sa juniorima nameće se pitanje uslova pod kojima rade. Naš je cilj da oni svakodnevno imaju kontakt s loptom, ali to je trenutno neizvodljivo, jer postoje minimalni uslovi od svlačionica, pa do adekvatnog terena. Nismo bili u mogućnosti da mladiće odvedemo negdje na logorovanje što bi im mnogo značilo. Njihova volja i želja da rade i napreduju, prevazilaze sve nedaće koje nas prate. О ovoj generaciji koju vodite čuје se mnogo pohvala? Ima tu pravih talenata koji skreću pažnju na sebe. Tu u prvom redu mislim na golmana Talajića, zatim Džapu, Petkovića, Bakovića, Danka, Tešanovića, i još nekolicinu juniora koji bi uskoro trebalo da pređu u stariji pogon. Tu bi morali odmah da se uklope u rad i s njima moramo više raditi na elementima tehnike i taktike, a i u tom slučaju ne želimo da im rezultate namećemo kao imperativ, mada je kod njih ta želja jako izražena. Šta vas očekuje u narednom periodu? Osim početka Lige, pripremamo se iza tradicionalni turnir povodom 6. aprila i već se dogovaramo sa Igmanom kako bi se turnir održao na njihovom terenu. I mlađi juniori, koje vodi trener Denijal Pirić postižu zapažene rezultate? To je jedna zaista perspektivna generacija u kojoj moram pomenuti Ostojića, Veliča, Sirbubala, Teljigovića koji јоš imaju pravo da igraju za mlađu ekipu i koji su garancija da će Sarajevo i dalje moći da se oslanja na vlastiti kadar.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.