INFOBIRO: Publikacije
Vjera i ideje ne mogu se ubiti, „Mladi muslimani“ nisu prošlost, oni su budućnost

STAV,

Morat ćemo braniti naše stanište, vodu, zrak od zagađenja, ali i moralnu čistotu, bazične ljudske vrijednosti, čast, ponos, a naročito porodicu, odnos roditelja i djece. Ako to ne učinimo, ugušit ćemo se u svakovrsnoj nečisti i dekadenciji. Ne možemo djecu predati društvenim mrežama, a roditelje staračkim domovima. Vrijeme je da se vratimo bazičnim postavkama. Islam i „Mladi muslimani“ nisu prošlost, oni su stajali na Božijoj strani i branili univerzalne vrijednosti i time pripadaju svakom vremenu, a naročito budućnosti.

Vjera i ideje ne mogu se ubiti, „Mladi muslimani“ nisu prošlost, oni su budućnost

Autori: FILIP MURSEL BEGOVIĆ

Povodom 40 godina od „Sarajevskog procesa“ razgovaramo s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem, koji ne samo da je kao sin Alije Izetbegovića bio direktni svjedok turbulentnih vremena za Bošnjake nego je zajedno s porodicom aktivno sudjelovao u odbrani svog oca i njegovih saputnika tokom političkog progona 1983. godine te kasnije bio jedan od protagonista političkog organiziranja bošnjačkog naroda. Govori za Stav o prošlim vremenima, baštini „Mladih muslimana“ i poveznicama sa SDA, o suštini i .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.