INFOBIRO: Publikacije
Naš opstanak ipak zavisi samo od nas

STAV,

Poređenje dejtonskog uređenja s luđačkom košuljom očigledno ima utemeljenja. To stanje koje predugo traje „jede“ sve stranke koje ponesu odgovornost, uđu u „dejtonsku košulju“ i u koalicije s nacionalističkim strankama. Moraju ući, a zatim ne mogu ništa veliko napraviti. Težak je to teret. Jake stranke, s moćnom infrastrukturom i jasnim historijskim referencama i rezultatima, poput SDA, nekako se nose s tim pritiskom. Manje i novoosnovane stranke se tope. A zatim dolaze nove koje narodu ponovo i olako obećavaju nemoguće.

Naš opstanak ipak zavisi samo od nas

Autori: FILIP MURSEL BEGOVIĆ

Ovo je prvi razgovor koji u devet godina izlaženja „Stava“ s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem vodimo u ulozi opozicijskog političara. Nakon nedavno održanog Kongresa SDA, on otkriva osnovne crte daljeg kretanja stranke koju vodi, suodnose s ostalim opozicijskim liderima, komentira djelovanje trojke te daje procjenu njihovih kapaciteta u narednom periodu, potcrtava šta su karakteristike novog liderstva SDA u budućnosti, daje viđenje kretanja na političkoj sceni za lokalne izbore 2024. te o .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.