INFOBIRO: Publikacije
DOVIĐENJA SARAJEVO, VIDIMO SE U KOPENHAGENU

SLOBODNA BOSNA,

Ove je nedjelje Sud BiH na skoro 40 godina robije osudio cetvoricu državljana Švedske, Turske i BiH optuženih da su pripremali teroristicke napade na «zapadne ciljeve» u Sarajevu: sarajevski sudski proces uvod je u sudsko procesuiranje desetina osoba optuženih za terorizam širom Evrope koje su bile povezane sa «sarajevskom grupom»

DOVIĐENJA SARAJEVO, VIDIMO SE U KOPENHAGENU

Autori: MIRSAD FAZLIĆ

Nakon što mu je predsjednik Sudskog vijeca Mirza Jusufovic izrekao jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od 15 godina i cetiri mjeseca za djelo terorizma i ometanja službenih osoba u vršenju njihove dužnosti, švedski državljanin Mirsad Bektaševic okrenuo se prisutnim novinarima koje je uz podignutu ruku pozdravio rijecima «Allahu ekbar». Pored Bektaševica, Sudsko vijece za djelo terorizma proglasilo je krivim i Abdulkadira Cesura, turskog državljanina sa prebivalištem u Danskoj, kao i Bajru Ika .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.