INFOBIRO: Publikacije
TUŽNO JE DA JE BOSNA POPUSTILA PRED HISTERIJOM ZAPADA

SLOBODNA BOSNA,

Nakon izricanja drakonskih kazni optuženima u procesu za pripremu teroristickih napada, u Sarajevo su doputovali roditelji Abdulkadira Cesura, drugooptuženog u ovom procesu, koji je osuden na 13 godina i cetiri mjeseca zatvora; naš novinar razgovarao je s Abdulkadirovim ocem Adnanom Cesurom koji tvrdi:

TUŽNO JE DA JE BOSNA POPUSTILA PRED HISTERIJOM ZAPADA

Autori: MIRSAD FAZLIĆ

Nekoliko dana nakon izricanja dugogodišnjih zatvorskih kazni osobama optuženim za terorizam, iz glavnog grada Danske Kopenhagena u Sarajevo su doputovali roditelji drugooptuženog Abdulkadira Cesura, kojem je izrecena zatvorska kazna od 13 godina i cetiri mjeseca. “Ocekivali smo visoku kaznu za našeg sina. Kad je pocelo sudenje u Sarajevu, danski mediji redovno su izvještavali i špekulisali o mogucim visokim kaznama, što se na kraju pokazalo tacnim”, kaže Adnan Cesur, otac optuženog Abdulkadira, .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.