INFOBIRO: Publikacije
Gdje su nestali Mostarci

DANI,

Kancelarija za traženje nestalih i zarobljenih lica RS-a vec je duže vremena raspolagala informacijom da se na lokalitetu mostarskog sela Goranci nalazi masovna grobnica sa posmrtnim ostacima osam do dvanaest vojnika VRS-a. No, nakon prvih iskopavanja se ispostavilo da Goranci kriju sasvim drugaciju tajnu. Da li su napokon otkrivena tijela 13 vojnika ABiH koje su 9. maja 1993. pripadnici HVO-a odveli iz Vranice?

Gdje su nestali Mostarci

Autori: ELDIN HADŽOVIĆ

"Da smo tražili hiljadu godina, ne bismo ništa našli, takav je to teren. Pocinioci, ko su da su, stvarno su bili profesionalci!", kaže Miloslav Muratovic, viši strucni saradnik za rad na terenu pri Kancelariji za traženje nestalih i zarobljenih lica RS-a u Nevesinju. "Vegetacija je ista iznad i ispod puta, nije bilo nikakvih tragova koji bi upucivali da se radi o mjestu zlocina ili o masovnoj grobnici. Za sada uopce nismo sigurni da li se radi o primarnoj ili sekundarnoj grobnici", kaže Muratovi .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.