INFOBIRO: Publikacije
KAZAHSTAN BORATOVA DRŽAVA “PROSPERITETNE DIKTATURE”

SLOBODNA BOSNA,

Novinar “SB” boravio je prošle nedjelje u sastavu državno-privredne delegacije BiH u Kazahstanu, jednoj od najživopisnijih i ekonomski najprivlacnijih država nastalih raspadom sovjetske komunisticke diktature: kako funkcionira država ciju je planetarnu medijsku sliku “dizajnirao” svestrani britanski komicar SASHA BARON COHEN u svom urnebesnom filmu “BORAT”

KAZAHSTAN BORATOVA DRŽAVA “PROSPERITETNE DIKTATURE”

Autori: MIRSAD FAZLIĆ

Oživljavajuci na filmskom platnu lik Borata Sagdijeva, antisemistski nastrojenog kazahstanskog novinara kojem je vino od konjske mokrace “nacionalno” pice, pijanstvo normalno stanje “nacije”, a prakticiranje incesta “nacionalno” prihvatljiva pojava, britanski komicar Sacha Baron Cohen, iako beskrajno duhovit i provokativan, ozbiljno je promašio temu! Doduše, konjsko meso je sastavni dio kazahstanske nacionalne kuhinje, ali u ovoj postsovjetskoj zemlji danas se piju najelegantnija skupa uvozna, k .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.