INFOBIRO: Publikacije
Muslimani na Balkanu: Žrtva ili opasnost?

START,

Sve se cešce u javnosti na Zapadu piše o tome kako je Bosna i Hercegovina rasadnik terorizma. navodi se kako je Al-Kaida ucestvovala u ratu u BiH od 1992. do 1995. godine i da je tu zapravo oblikovana kao moderna teroristicka organizacija... A sve to u trenutku pregovora o reformi policije i stavova iz RSa kako se samo policija republike Srpske može suprotstaviti ”muslimanskoj opasnosti”

Muslimani na Balkanu: Žrtva ili opasnost?

Autori: MUHAMED JUSIĆ

Izlazak iz štampe u rekordno kratkom vremenskom roku znacajnog broja knjiga i „naucnih studija“ o navodnim vezama bosanskih muslimana, ali i muslimana u širem regionu jugoistocne Evrope, sa medunarodnim terorizmom i teroristickom organizacijom AlKaida navela je i one nesklone teorijama zavjere da posumnjaju kako se radi o osmišljenom poduhvatu. Najviše pažnje je u domacoj javnoj sceni na sebe skrenula knjiga Nesveti rat: Bosna, AlKaida i radanje svjetskog džihada americkog profesora i bivšeg oba .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.