INFOBIRO: Publikacije
Evropsko NE muslimanima!

START,

Najnovija dešavanja naroda na Zapadu pokazala su šovinizam Evrope u njegovom najcrnjem obliku. Javno zabranjivanje izgradnje džamija po Evropi opasan je znak za muslimane koji tamo žive. Nažalost, postavlja se pitanje da li je rastuca islamofobija u Evropi postala prepreka za prikljucenje Bosne i Hercegovine evroatlanskim integracijama, zbog onih nepunih dva miliona bošnjaka koji tu žive?

Evropsko NE muslimanima!

Autori: MUHAMED JUSIĆ

Sudeci prema diskusijama koje se vode medu muslimanskim zajednicama u Evropskoj uniji, cini se da sve veci broj muslimana u zapadnoevropskim zemljama shvata da moraju biti spremni cuti kritike na svoj racun i da samo u skladu sa normama demokratskog društva na njih mogu odgovarati. Muslimanski imigranti koji su odabrali Evropu za svoj dom, cini se, pocinju shvatati da kritiziranje nekih njihovih obicaja i društvenog ponašanja nemaju ništa sa napadima na islam, jer je vecina tih spornih obicaja i .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.