INFOBIRO: Publikacije
ČENGIĆEVO SVJEDOČENJE O ŠVERCU

SLOBODNA BOSNA,

Dvije knjige objavljene posljednjih sedmica dramaticno su upozorile tamošnju javnost na enormni kriminal i astronomske zarade slovenackih politicara predvodenih premijerom Janezom Janšom u trgovini oružjem sa BiH i Hrvatskom; u ovom broju donosimo najinteresantnije fragmente iz knjiga “Šta nam možete” Matjaža Frangeža i “Trgovci smrcu” Brane Praznika “Oružje smo Slovencima placali gotovinom, bez ikakvih racuna i priznanica”

ČENGIĆEVO SVJEDOČENJE O ŠVERCU

Autori: MIRSAD FAZLIĆ

“Glavni kupci naoružanja i vojne opreme u Sloveniji bili su Hasan Cengic za BiH i Ivan Horvat za Hrvatsku”, navodi u svojoj knjizi Kaj nam pa morete (Šta nam možete) Matjaž Frangež, koji za šverc oružja optužuje tadašnje najviše slovenacko politicko, vojno, policijsko i obavještajno rukovodstvo. “Neosporno je rijec o kriminalu ogromnih razmjera. Ali, uprkos tome u Sloveniji niko nije krivicno odgovarao za šverc oružja”, kaže Frangež. KAKO JE POCELO U stenogramu svjedocenja Hasana Cengica pred .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.