INFOBIRO: Publikacije
ZAGROBNI CJENOVNIK: KOLIKO KOŠTA SMRT

SLOBODNA BOSNA,

Vjerske zajednice u BiH preuzele su na sebe finansijsku i organizacijsku nadležnost za dostojanstven ispracaj na drugi svijet; naša novinarka istražila je finansijsku racunicu vjerskih zajednica cije se kase, po pravilu, pune iz džepova najsiromašnijih struktura stanovništva U BiH “najskuplje” umiru muslimani koji se na vrijeme nisu zaštitili od bezocne pljacke!

ZAGROBNI CJENOVNIK: KOLIKO KOŠTA SMRT

Autori: NERMINA ŠUNJ

Marketinška poruka: “Bujrum, izvolite, stojimo vam na raspolaganju, kontaktirajte nas od 0 do 24 sata, bice nam zadovoljstvo da vas uslužimo i pomognemo vam”, vjerovali ili ne, reklamira usluge jednog od pokopnih društava u BiH, Bakija, a objavljena je na njihovoj web stranici. Istovremeno, pokazuje i to da je ukop mrtvih za specijalizirana preduzeca posao kao i svaki drugi. Dok troškove sahrane klijenti zbog “obraza” ne komentiraju, pod okriljem vjerskih zajednica, cijene usluga pokopno-pogrebn .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.