INFOBIRO: Publikacije
Hommage žrtvama srebreničkog pokolja

OSLOBOĐENJE,

Izložba skupine bosanskohercegovackih umjetnika iz Sarajeva, posvecena žrtvama genocida u Srebrenici, proglašena je za najbolju likovnu izložbu iz podrucja suvremene umjetnosti koja je 2007. godine održana u Rijeci, a nositeljica autorskog koncepta i glavna koordinatorica Sena Kulenovic iz Zagreba, dobitnica je prestižne likovne nagrade "Ivo Kalina"

Hommage žrtvama srebreničkog pokolja

Autori: JADRANKA DIZDAR

Najugledniju rijecku likovnu nagradu, koja nosi ime poznatog rijeckog slikara Ive Kaline, dodjeljuje Poglavarstvo Grada Rijeke. Za izložbu prezentiranu u rijeckoj galeriji "Kortil" od 6. do 25. veljace 2007. godine, nagrada formalno odlazi u ruke prevoditeljice i povjesnicarke umjetnosti iz Zagreba Sene Kulenovic. No, to je ujedno priznanje i cijelom timu autora i umjetnika iz Sarajeva koji su ovu izložbu osmislili i realizirali, a to su uz Senu Kulenovic i arhitekt Nedžad Hrelja, umjetnicki fot .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.