INFOBIRO: Publikacije
MUZA S OGNJEM I MAČEM

FERAL TRIBUNE,

Tek što je zastupnica Vera Stanic u Saboru priupitala što ce se uciniti s udžbenicima koji u naslovu imaju sintagmu "hrvatski ili srpski jezik", pokroviteljica kulture i znanosti smjesta je dala naredbu da se iz prodaje povuku Anic-Silicev pravopis te "Anglicizmi" Rudolfa Filipovica jer obje knjige u naslovima imaju inkrimiranu sintagmu. Zna li ministrica uopce što je i koga dala zabraniti?

MUZA S OGNJEM I MAČEM

Autori: MERI ŠTAJDUHAR

Sve što se plelo i još se plete oko posljednjega zasjedanja hrvatskoga Sabora gotovo je sasvim marginiziralo pitanje što ga je Vesni Girardi-Jurkic uputila zastupnica Vera Stanic: što ce Ministarstvo prosvjete poduzeti u povodu cinjenice da se na narudžbenici Školske knjige za 1994./95. još uvijek nalazi Pravopisni prirucnik hrvatskoga ili srpskoga jezika iz 1990.? Kao i ministricin odgovor: "S time nisam upoznata, ali cemo poduzeti odgovarajuce korake. Kako je vec u prijelomu novi pravopis hrva .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.