INFOBIRO: Publikacije
Nakon prevare u Mostaru Barš najavljuje kazne i za LOK!

SEEbiz,

SARAJEVO - Nakon što su Mostarke Selma Husic i njena sestra Tajma Hosto putem Mikrokreditne organizacije LOK izvele nezapamcenu prevaru, vrijednu cak milion maraka, a potom pobjegle u Njemacku, u domacoj javnosti nametnulo se pitanje koliko se stvarno kontroliraju brojne mikrokreditne agencije u BiH i da li bi u mostarskom slucaju morala biti utvrdena i odgovornost samog LOK-a.

Nakon prevare u Mostaru Barš najavljuje kazne i za LOK!

Autori: SEEbiz / Avaz

Gradani se s pravom pitaju na osnovu cega je LOK i po kojim kriterijima izdavao kredite u iznosima vecim od 10.000 KM, od 12.000 do cak 50.000 KM, iako je to bilo zabranjeno. Takoder, sve je izvjesnije da sestre "u poslu" nisu djelovale same. Zlatko Barš, direktor Agencije za bankarstvo FBiH, koja je nadležna i za mikrokreditne agencije u FBiH, tvrdi da postoji mogucnost da LOK bude kažnjen. - Buduci da je LOK mikrokreditna fondacija, ona može plasirati samo kredite do 10.000 KM. Ako su gradanim .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.