INFOBIRO: Publikacije
Za prvu vjetroelektranu 75 miliona eura

SEEbiz,

SARAJEVO - U Sarajevu je danas potpisan Sporazum o kreditu i finansiranju prve vjetroelektrane "Mesihovina" u blizini Tomislavgrada, snage 44 megavata, za koju ce njemacka razvojna banka "KFV" /KfW/ obezbijediti 71 milion eura kredita, milion eura granta, a oko tri miliona eura obezbijedice Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg-Bosne /HZHB/.

Za prvu vjetroelektranu 75 miliona eura

Autori: SEEbiz / Avaz

Sporazum su potpisali ministar finansija i trezora BiH Dragan Vrankic, prvi potpredsjednik KFV-a za Aziju i istocnu Evropu Uve Ols, federalni ministar finansija Vjekoslav Bevanda i generalni direktor Elektroprivrede HZHB Matan Žaric. Projektom izgradnje vjetroelektrane, koja bi trebala da bude završena do kraja 2012. godine, planirane su 22 vjetrenjace pojedinacnog proizvodnog kapaciteta od dva megavata i uz prosjecnu brzinu vjetra od šest metara u sekundi, ocekuje se godišnja proizvodnja od 115 .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.