INFOBIRO: Publikacije
Jelko Kacin: Uvažiti napore BiH u ispunjavanju uslova za viznu liberalizaciju

SEEbiz,

SARAJEVO - Poslanik u Evropskom parlamentu Jelko Kacin (ALDE, LDS) uputio je danas dopis visokoj predstavnici vanjskih poslova EU Catherine Ashton i komesaru za proširenje Štefanu Fueleu u kojem se navodi da je potrebno uvažiti napore koje je BiH uložila u zadovoljavanje uvjeta za liberalizaciju viznog režima, saopceno je iz Kacinovog ureda.

Jelko Kacin: Uvažiti napore BiH u ispunjavanju uslova za viznu liberalizaciju

Autori: SEEbiz / Avaz

Kacin u dopisu istice da je BiH imenovanjem novog direktora za Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH ispunila i posljednji tehnicki uvjet iz Mape puta. U dopisu se takoder navodi da Kacin pozdravlja odluku Evropske komisije kojom se potvrduje da iskustva priliva azilanata iz Srbije i Makedonije u pojedine zemlje EU, nakon ukidanja viznog režima za navedene države, nece i ne smije ugroziti poziciju BiH. Pozivajuci se na tacku dvanaest iz Zajednicke izjave predsjedavajuceg delagacije, u .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.