INFOBIRO: Publikacije
Ferdija Kojčić: Radnici mogu priuštiti samo jogurt i kiflu

SEEbiz,

SARAJEVO - Ogorceni iznosom placa celnika federalnih institucija koje dosežu cak i do 9.000 KM, te pokušajima federalnih parlamentaraca da sebi povecaju ionako visoke place, sindikalni aktivisti podsjecaju kako mnogi radnici imaju tolika primanja da sebi dnevno mogu priuštiti samo za jogurt i kiflu i pri tome naporno raditi osam sati za mašinama.

Ferdija Kojčić: Radnici mogu priuštiti samo jogurt i kiflu

Autori: SEEbiz / Avaz

- Naših 20 radnika ukupno dobije koliko jedan parlamentarac ili direktor neke institucije cije je place ovih dana objelodanio federalni premijer Mustafa Mujezinovic. Za decembar 2009. prosjecna neto placa u proizvodnji tekstila bila je 379 KM, u proizvodnji odjevnih predmeta 364, a u preradi i proizvodnji kože 360 maraka - kazala nam je Ferdija Kojcic, savjetnica u Sindikatu tekstila, kože, obuce i gume BiH. Ona potcrtava da je rijec o prosjecima, a da mnogi rade za samo 230 ili 250 KM. - Obrok .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.