INFOBIRO: Publikacije
Odbrana Ejupa Ganića ponudit će listu svjedoka

SEEbiz,

LONDON - Odbrana bivšeg clana Predsjedništva RBiH, akademika prof. dr. Ejupa Ganica na današnjem rocištu ce na zahtjev suda u Londonu dostaviti svoj odgovor Tužilaštvu za ratne zlocine Srbije koje je 13. aprila zvanicno urucilo zahtjev za Ganicevo izrucenje i 12 stranica popratne dokumentacije kojom objašnjava svoje razloge zbog kojih ga traži.

Odbrana Ejupa Ganića ponudit će listu svjedoka

Autori: SEEbiz / Avaz

U tih 12 stranica predstavljeni su isti argumenti koji su vec pretreseni pred Haškim tribunalom. - Prema pravilima britanskog suda, odbrani se daje da u roku od tri do cetiri sedmice dostavi svoj odgovor, ali buduci da je moj otac potpuno spreman za proces, naši advokati tražili su najkraci moguci rok koji pada sutra (danas, op. a.). Tu ce bh. strana predati strukturu naše argumentacije, odnosno opisat ce kojim ce se dokumentima i pravnim postulatima koristiti, te ce izložiti i listu svjedoka. T .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.