INFOBIRO: Publikacije
Haag: Harvey nije razriješen dužnosti Karadžićevog branioca u pripravnosti

SEEbiz,

HAG - Haški tribunal demantovao je danas navode iz izvještaja pojedinih medija da je sudsko vijece ''''otpustilo'''' britanskog advokata Ricarda Harvija (Richard Harvey) sa funkcije ''''branioca u pripravnosti'''' nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske (RS) Radovana Karadžica, javio je dopisnik Srne iz Haga.

Haag: Harvey nije razriješen dužnosti Karadžićevog branioca u pripravnosti

Autori: SEEbiz / Avaz

Odlukom od 15. aprila, Pretresno vijece je potvrdilo usmenu odluku donesenu u sudnici dva dana ranije, a prema njoj je Harvi dodijeljen optuženom kao ''branilac u pripravnosti''. U tom svojstvu, Harvi ce i dalje ucestvovati u sudenju i moci ce da interveniše i zastupa interese optuženog u svakom trenutku ukoliko to bude potrebno, precizira se u izjavi portparola Sudskog dijela Tribunala Nerme Jelacic. "Od njega se ocekuje da prisustvuje sudenju tokom postupka, da prima primjerke svih sudskih sp .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.