INFOBIRO: Publikacije
Kuzmanović u Ratnom štabu bio sa zločincima koji su gospodarili životima Bošnjaka

SEEbiz,

BANJA LUKA - Iako predsjednik Republike Srpske Rajko Kuzmanovic tvrdi da Savez logoraša BiH iznosi laži i da on 1992. godine nije bio u Kriznom štabu u Banjoj Luci, koji je odlucivao o životu i smrti hiljada Bošnjaka, njihovoj imovini i baštini, cinjenice do kojih je došao naš list govore upravo suprotno.

Kuzmanović u Ratnom štabu bio sa zločincima koji su gospodarili životima Bošnjaka

Autori: SEEbiz / Avaz

"Dnevni avaz", naime, u posjedu je Odluke od 5. maja 1992. kojom Izvršno vijece Autonomne regije Krajina osniva Ratni štab Autonomne regije Krajina (ARK). Kako se navodi u Odluci, u radu Ratnog štaba ucestvuju predsjednik Radoslav Brdanin, koji je 2004. osuden na 32 godine zatvora za ratne zlocine pocinjene u Bosanskoj krajini od aprila do decembra 1992., te potpukovnik Milorad Saic (potpredsjednik), Vojo Kuprešanin, Predrag Radic, Nikola Erceg. Takoder, u sastavu tog "elitnog tijela" bili su dr .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.