INFOBIRO: Publikacije
Privatizacija: Prodaju se Altra i TP Grude

SEEbiz,

SARAJEVO - Federalna agencija za privatizaciju objavila je javne pozive za prodaju 81 posto udjela državnog kapitala u širokobriješkom preduzecu Altra i stopostotni udio u ugostiteljskom i turistickom preduzecu Grude. Te firme idu na tender u okviru velike privatizacije, a za njihovu prodaju zadužena je Agencija za privatizaciju u Zapadnohercegovackom kantonu.

Privatizacija: Prodaju se Altra i TP Grude

Autori: SEEbiz / Avaz

Kako saznajemo u ovoj agenciji, na tender ide kapital Altre procijenjen na 1,24 miliona KM, na osnovu pocetnog bilansa na dan 31. decembar 2009. godine. Altra se bavila popravkom i održavanjem vozila, ali nije aktivna vec nekoliko godina i prakticno je gubitaš. Njena imovina, vrijedna 1,5 miliona KM, sastoji se od udjela firmama Autocentar i Port iz Širokog Brijega. Kada je u pitanju preduzece Grude, njegov kapital procijenjen je 1,88 miliona KM, a pocetkom godine bilo je dužno 487.778 maraka. O .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.