INFOBIRO: Publikacije
Kačavenda pao zbog novca

DANI,

Dok su se iz prebogate Zvorničko-tuzlanske eparhije sredstva prelijevala u druge eparhije i dok je episkop Kačavenda bio sposoban da obilatim sredstvima “podmazuje” sveštenike u drugim eparhijama (posebno u Mitropoliji Dabrobosanskoj) i na ključnim pozicijama drži svoje ljude (posebno u Sarajevu), sve pritužbe na njegov raskalašen život, napastovanje bogoslova i dječaka, su ignorisane, zataškavane, prešućivane ili proglašavane “plodovima bolesnog uma”

Kačavenda pao zbog novca

Autori: VUK BAČANOVIĆ

Nakon prošlosedmičnog curenja skandaloznih snimaka orgijanja episkopa zvorničko-tuzlanskog Vasilija Kačavende sa muškim prostitutkama, od kojih je jedan mladić u trenutku snimanja bio maloljetan, SPC i dalje ne odstupa od svog zvaničnog saopštenja da je Kačavendu penzionisala zbog “zdravstvenih razloga”. Iako je crkvenoj vladi, odnosno Svetom Sinodu poznato ko je mladić koji se pojavljuje na snimku, ko ga je podveo i nagovorio da Kačavendu snima radi kasnijeg ucjenjivanja, episkop koji je trošio .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.