INFOBIRO: Publikacije
Velike poslove pravimo mi, rokeri iz prošlog stoljeća

DNEVNI AVAZ,

Prvi album koji sam čuo u životu bio je od “Indexa” Svoj studio bez ikakve naknade ustupam mladim talentima Kod nas je pop-rok muzika zapostavljena zato što autori nisu aktivni Goran Bregović išao je ispred svog vremena Nove snage nisu se pojavile, a mi, matori, nedovoljni smo da bi scena bila scena U vrijeme Jugoslavije bio sam dovoljno mlad da budem naivan, a opet sam uživao u blagodatima sedamdesetih Dopadaju mi se “Letu štuke” i “Dubioza kolektiv”

Velike poslove pravimo mi, rokeri iz prošlog stoljeća

Autori: LARISA SARAJLIĆ-RAMOVIĆ

Intervju sa Zoranom Kikijem Lesendrićem (52) već izvjesno vrijeme bio je u planu. Ali, valjda su se trebale posložiti neke kockice pa da dođe do realizacije. Tako su u samo nekoliko dana stigle dvije zanimljive vijesti u vezi s Lesendrićem da se pridružio velikom projektu producenta Tomislava Kašljevića “Indexi i prijatelji” te da je prihvatio poziv da bude član žirija regionalnog muzičkog šoua “X Factor”. Mada za muzičara njegovog kalibra aktuelnosti i nisu neophodan preduvjet za intervju. Beog .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.