INFOBIRO: Publikacije
Državni izvještaj o stanju okoliša u BiH je neupotrebljiv

OSLOBOĐENJE,

Magistarski rad Mirjane Kovač, pomoćnice federalne ministrice za okoliš, pokazao je da ArcelorMittal ne učestvuje ni desetak posto u zagađenju Zenice. Potvrdili: bivši ministar privrede ZDK-a i vlasnik uspješne privatne kompanije, čiji je veliki poslovni partner ArcelorMittal, zatim bivši član Komisije za okoliš u Općini Zenica, prozivan zbog bliskosti sa ArcelorMittalom, te profesor iz Sarajeva, koji je doktorirao na privatnom univerzitetu u oblasti finansija, objašnjava prof. Lemeš, inače v.d.

Državni izvještaj o stanju okoliša u BiH je neupotrebljiv

Autori: MIRZA DAJIĆ

BiH je dobila prvi državni izvještaj o stanju okoliša za 2012. godinu? Objavljen je prvi državni izvještaj koji su finansirale Ujedinjene nacije. BiH je potpisnikniza međunarodnih konvencija, koje bi svako potpisao bez ustručavanja. Jer, naravno, svi smo saglasni da smanjujemo emisije ugljendioksida, uvodimo alternativne izvore energije. I Parlament BiH takve konvencije ratificira bez problema, jer okoliš i ekologija nisu teme koje se tiču nacionalnih interesa. Potpisana je i ratificirana Arhu .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.