INFOBIRO: Publikacije
Treba težiti ka višem od onoga što možete

DNEVNI AVAZ,

Čitam po pet, šest, sedam knjiga istovremeno Znam jedno sedam uloga koje bih bolje odigrao od onih koji su ih odradili Gadno je kada pričate loše protiv svoje zemlje, ali ja moram pričati, jer su nam je uzeli Film je moja prva ljubav, a ona se nikada ne zaboravlja Mi, glumci, sada se svi poznajemo Problem je to što ljudi žive u strahu, imaju svojih 350 ili 400 KM koje im znače sve, jednostavno, treba ustati i reći: “Dosta više”

Treba težiti ka višem od onoga što možete

Autori: EVELIN TRAKO

Dan prije nego što sam sreo bosanskohercegovačkog glumca Davora Janjića (45), rođenog Tuzlaka, pisao sam tekst o tome gdje su i čime se danas bave djeca iz kultnih filmova naše kinematografije. Upravo u tom tekstu posebnu pažnju je izazvao Nihad, kojeg je Janjić kao petnaestogodišnjak utjelovio 1986. godine u filmu “Ovo malo duše”. Janjić je stigao u Sarajevo na premijeru filma “Čefuri raus”. Razgovor s ovim, medijima ne tako dostupnim glumcem, nakon “natezanja”, pretvorio se u ugodan dijalog ko .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.