INFOBIRO: Publikacije
Koliko obećanja može stati pod kožu?

DANI,

Većina ekonomskih programa stranaka koje se ovog oktobra bore za vlast poklapaju se u jednoj stvari: treba smanjiti poreze kako bi se plate radnika povećale. To već godinama traže i radnici i udruženja poslodavaca, ali se ekonomska obećanja iz predizbornih kampanja ne provode. Da li će građani i za četiri godine u očaju konstatovati da papir i web trpe sve i da su ponovo prevareni?

Koliko obećanja može stati pod kožu?

Autori: DARKO OMERAGIĆ

To što bh. političke partije mogu obećati, građani Bosne i Hercegovine ne mogu zamisliti ni u najljepšim snovima. Ali, u moru predizbornih obećanja malo je ekonomskih, koja su i dalje, nažalost, u drugom planu. U ovom tekstu smo analizirali ekonomske programe političkih partija koje računaju da će ostati na vlasti, njihovih političkih protivnika koji na ove izbore izlaze kao opozicione partije, kao i nekoliko sasvim novih partija ili koalicija. Većina programa političkih partija koje se bore za .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.