INFOBIRO: Publikacije
SUD BOSNE I HERCEGOVINE I REFORMA PRAVOSUĐA OPSTANAK ILI NESTANAK

OSLOBOĐENJE,

Fondaciju Centar za javno pravo utemeljio je prof. Edin Šarčević: Centar je uspješnu 2015. godinu završio “Razgovorom o temi” prilično aktuelnoj stanje u pravosuđu naše zemlje. Uvodno izlaganje predsjednice Suda BiH upravo zbog značaja i aktuelnosti Pogledi donose u cijelosti: Sud Bosne i Hercegovine nalazi se pred najvećim izazovom u svom postojanju i zbog toga Meddžida Kreso elaborira pitanje da li će opstati ili nestati?

SUD BOSNE I HERCEGOVINE I REFORMA PRAVOSUĐA OPSTANAK ILI NESTANAK

Autori: AUTOR NIJE NAVEDEN

Neposredan povod za stavljanje ove teme na dnevni red jeste dojam koji se stvara u javnosti Bosne i Hercegovine. Naime, stalno spinovanje floskule “nezadovoljni smo radom pravosuđa u BiH” popraćeno je medijskim eksponiranjem zgrade Suda BiH i stalnim povezivanjem cjelokupnog pravosuđa sa Sudom BiH. Tako se u medijima pokazuje da je glavni problem cijelog pravosuđa samo u reformi Suda BiH, dok se reforma ostatka pravosudnog sistema u državi spominje samo usput. I tu je već prva greška ni na držav .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.