INFOBIRO: Publikacije
Ovozemaljska kazna zločincima ne može biti mjera pravde

DNEVNI AVAZ,

U logor Luka odveden 17. juna 1992., gdje je proveo 22 dana, a potom premješten u Batković, gdje se suočio s pravim paklom Uopće nisam mislio šta će biti sa mnom, ali me razdirala briga šta mi je sa suprugom i kćerkama. Izdržao sam zahvaljujući čvrstoj vjeri u Allahovu pomoć. Prvih dvadesetak dana bilo je neizdržljivo. Svakodnevno sam bio premlaćivan i mučen, a onda su me odjednom prestali udarati, prisjeća se Osman-efendija Razmijenjen 13. oktobra 1992.

Ovozemaljska kazna zločincima ne može biti mjera pravde

Autori: A.HADŽIĆ

Bilo je to prelijepo selo kojem bi pozavidjela i najljepša čaršija u Bosni. Uredno, čisto, a narod, onaj mirni, posavski svijet, vrijedan, pobožan, bez zavisti i mržnje... U selu dvije prelijepe džamije Azizija i Begova. Bio sam imam u Aziziji, obavljao namaze, držao mekteb, fino se slagao s narodom, kako onim muslimanskim tako i onim pravoslavnim. Ovako započinje svoje sjećanje na imamske dane u Brezovom Polju kod Brčkog Osman ef. Kavazović, najstariji brat reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.