INFOBIRO: Publikacije
Od Sarajeva napraviti obrazovni centar

DNEVNI LIST,

Informirao je goste da su tri oblasti koje u Županiji Sarajevo bilježe rast razvoja, a koje je Vlada definirala kao generatore budućeg razvoja turizam, IT sektor i drvnometalska industrija, a kao četvrtu veoma značajnu je izdvojio oblast obrazovanja u kojoj je u toku reforma koja ima za cilj da od Sarajeva napravi obrazovni centar.

Od Sarajeva napraviti obrazovni centar

Autori: FENA

Investitori iz indijskog grada Bangalorea, koje je predvodio izvršni direktor indijsko-arapske komore Asif Igbal, posjetili su jučer premijera Županije Sarajevo Elmedina Konakovića koji ih je upoznao da Vlada SŽ i resorna ministarstva ubrzano rade na usvajanju nove prostorno-planske dokumentacije i ostalih akata koji će olakšati i ubrzati procese izmjena i donošenja regulacionih planova u Županiji Sarajevo. Suraadnja – Na taj način ćemo točno znati gdje će biti moguća nova gradnja čime ćemo znač .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.