INFOBIRO: Publikacije
Povratom PDV-a bolnicama izliječili bi zdravstvo

DNEVNI LIST,

Akcize na cigarete daju za Ceste umjesto za zdravlje. Mi cigaretama direktno uništavamo zdravlje a onda s druge strane trošimo mnogo lijekova za citostatike I liječenje carcinoma pluća. Umjesto da ta sredstva ulažemo u preventivnu zdravstvenu zaštitu i otkrivanje tih bolesti koje nas posle koštaju, kaže Mandić.

Povratom PDV-a bolnicama izliječili bi zdravstvo

Autori: VANJA BJELICA-ČABRILO

Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić ponovno će pokrenuti pitanje povrata PDV-a zdravstvu kako bi se ova oblast iščupala iz problema u kojima grca. Ovo je potvrdio nakon zadnje sjednice Vlade FBiH osvrćući se na težak položaj u zdravstvenim ustanovama i zdravstvu uopće. Mandić je podsjetio kako je još 2005. dok je bio federalni ministar zdravstva pokrenuo inicijativu da se PDV vrati zdravstvenim ustanovama. Ova inicijativa upućena je, priča, prema Upravi za neizravno oporezivanje BiH, n .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.