INFOBIRO: Publikacije
IMPOZANTAN BROJ NASLOVA KNJIGA - KLASIKA, ENCIKLOPEDIJA, EMINENTNIH ZNANSTVENIKA, SUVREMENIH KNJIŽEVNIKA I  POVIJESNIČARA KNJIŽEVNOSTI U OBJE KNJIŽNICE (9)

DNEVNI LIST,

Nastavnička knjižnica školske 1902/03. godine brojalaje 570 djela u 1493 sveske štoje impozantan broj. Ako tome dodamo učeničku sa 40l.djelom u 478 svezaka dobije se ukupni fond od 971. knjigom ili 1971. sveskom.

IMPOZANTAN BROJ NASLOVA KNJIGA - KLASIKA, ENCIKLOPEDIJA, EMINENTNIH ZNANSTVENIKA, SUVREMENIH KNJIŽEVNIKA I POVIJESNIČARA KNJIŽEVNOSTI U OBJE KNJIŽNICE (9)

Autori: ZLATKO SERDAREVIĆ

"Miserum est tacere cogi quod cupais loqui." ("Žalosno je biti primoran da šutiš o onom što bi želio reći.") Ovog puta više ćemo se pozabaviti sadržajem nastavničke i učeničke knjižnice jer se po količni i sadržaju može zaključiti kakavje bio nivo tadašnje gimnazije i koja djela su preferirana od strane resornog ministarstva. Nastavnička knjižnica školske 1902/03. godine brojala je 570 djelau 1493 sveske što je impozantan broj. Ako tome dodamo učeničku sa 401. djelomu478 svezaka dobije se ukupn .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.