INFOBIRO: Publikacije
Privatizacija ide, a možda i ne ide

DANI,

Vanredna aukcija za prodaju državnih dionica FDS-a će umjesto 1. septembra biti održana 15. septembra, ako se do tada Vlada FBiH ponovo ne predomisli ili ako novi izvještaj ne prikaže drugačije finansijsko stanje u FDS-u Vanredna aukcija za prodaju državnih dionica Fabrike duhana Sarajevo biće održana 15. septembra, ako se do tada Vlada FBiH ponovo ne predomisli. Iako su se stvari činile jednostavnim, nakon što je federalna Vlada 25. augusta na zahtjev Saveza za bolju budućnost (SBB) odlučila da se prodaja dionica FDS-a pomjeri s 1. na 15. septembar, tako nije bilo jer Pravilnik o vanrednim aukcijama Sarajevska berze nije predviđao mogućnost odgode vanredne aukcije.

Privatizacija ide, a možda i ne ide

Autori: DARKO OMERAGIĆ

Zbog toga je danima nakon Vladine odluke datum vanredne aukcije stajao na zvaničnoj web stranici Sarajevske berze, sve do 30. augusta kada je Uprava berze u konsultaciji s predsjednikom NO berze i predstavnicima Vlade FBiH ponovo razmotrila dopis Agencije za privatizaciju FBiH u kojem se traži odgoda vanredne aukcije. U saopštenju Sarajevske berze se kaže da su odgodu odobrili nakon što su dodatno analizirali vlastiti Pravilnik i nakon što su dobili akt od premijera FBiH u kojem se “uvažavajući .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.