INFOBIRO: Publikacije
Ko u Mostaru nije bio spreman za borbu?

DANI,

Pomalo surovo zvuči direktor SKB-a Ante Kvesić kad kaže da su “sve bebe koje su umrle imale četiri do pet ostalih dijagnoza. Je li klebsiella pridonijela tome, vjerojatno da, bilo bi dobro da ih nisu imale, međutim, sve dijagnoze su bile smrtonosne. Bi li se bebe izvukle da nije bilo klebsielle, ja to ne znam, možda i bi”

Ko u Mostaru nije bio spreman za borbu?

Autori: ADNAN DEMIĆ

Nakon šokantne vijesti da su tokom augusta i septembra 2016. u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar preminule četiri bebe, te nakon demantija iz bolnice u kojemu je jasno navedeno kako se ne radi o trovanju bakterijom Klebsiella pneumonia, Mostarom je početkom mjeseca zavladala panika, koja je zabrinute buduće roditelje dala u akciju iznalaženja načina kako do mogućnosti poroda u drugoj zdravstvenoj ustanovi.Dnevni list tih dana objavio je kako roditelji preminulih beba imaju jasan i nedvosmisl .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.