INFOBIRO: Publikacije
 Cjelokupan bošnjački vrh osumnjičen za ratne zločine na području cijele BiH

DNEVNI LIST,

Informacije kako se protiv hrvatskih generala Krstičevića i Gotovine vodi istraga u BiH zbog ratnih zločina potresla je Hrvatsku, no javnosti je nepoznanica da se u istom dokumentu, kao osumnjičenici za ratne zločine, navedeni i pokojni predsjednik Republike BiH i predsjednik SDA Alija Izetbegović (iako je on preminuo 2003. godine), Ejup Ganić, Haris Silajdžić, Edhem Bičakčić, Rusmir Mahmutćehajić, Fikret Muslimović, Arif Pašalić, Sefer Halilović i Ramiz Dreković.

Cjelokupan bošnjački vrh osumnjičen za ratne zločine na području cijele BiH

Autori: V. HERCEG

Informacija da su hrvatski ministar obrane i general Damir Krstičević kao i sada njegov savjetnik i također general Ante Gotovina, osumnjičeni za zločine nad Bošnjacima i Srbima počinjene na tlu BiH, dovela je u opasnost dobrosusjedske odnose dvije zemlje, BiH i Hrvatsku. Međutim, javnosti nije poznato da isti dokument za ratne zločine tereti i bivšeg predsjednika Republike BiH Aliju Izetbegovića kao i najviše civilno i vojno vodstvo Armije BiH i to na području cijele BiH…Kao osumnjičenici naved .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.