INFOBIRO: Publikacije
Ispod mantije je samo običan čovjek?

DANI,

Iako tvrde da nisu, paroh Radivoje Krulj iz Mostara i don Ante Ledić iz Novog Travnika jesu neobični sveštenici koji šalju poruke suživota iz podijeljenih gradova Sebe ne smatraju neobičnim, kažu možda ih takvim čini mantija, ali ispod nje je samo običan čovjek od krvi i mesa. S jedne strane pop koji je u sebi pomirio rock, sevdah i gusle, s druge strane svećenik koji je bio prvak u dizanju tegova, koji svira dva instrumenta, mnogima su ipak neobični.

Ispod mantije je samo običan čovjek?

Autori: ERNAD MATEJ

Nakon razgovora s njima, i mi bismo se mogli složiti s ovom ocjenom, ali prvenstveno zbog dobrote i ljubavi koju šire oko sebe, te neiscrpne žudnje za novim znanjima. Jedan je doktor filozofije, drugi budući doktor istorije, jedan drugog smatraju prijateljem i primjer su kako bi različitosti u BiH trebale biti faktor integracije, a ne reintegracije. Paroh Radivoje Krulj i don Anto Ledić svećenici su zbog kojih ljudi, a posebno mladi, rado posjećuju vjerske objekte.Različita vjerska ubjeđenja ne .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.