INFOBIRO: Publikacije
Podjele i sukobi tresu SDA

DNEVNI LIST,

Ono što nije nikakva nepoznanica jeste da SDA ozbiljno potresaju sukobi i svađe koji na trenutke poprimaju ogromne razmjere bez obzira što se pokušavaju minimizirati i zataškati. Među ostalim, ono što se posljednjih dana dogodilo i događa u Srebrenici unijelo je u SDA nove unutarnje podjele, a s njima i personalne sukobe u vrhu stranke.

Podjele i sukobi tresu SDA

Autori: M.OSMOVIĆ

Neće više biti ”merhameta” prema nepopularnim kadrovima SDA jer to može koštati stranku, a time i narod i državu Bosnu i Hercegovinu. Hoće li ova najava Bakira Izetbegovića, predsjednika najjače bošnjačke stranke, početi da se ostvaruje već danas na zasjedanju Glavnog odbora SDA, prvom nakon lokalnih izbora, ostaje da se vidi. Podjele u Srebrenici Ono što nije nikakva nepoznanica jeste da SDA ozbiljno potresaju sukobi i svađe koji na trenutke poprimaju ogromne razmjere bez obzira što se pokuš .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.