INFOBIRO: Publikacije
Pripremani žestoki teroristički napadi u BiH i na Balkanu

DNEVNI LIST,

Prema onome što saznajemo, Balkan i njegova ekipa planirali su da u Austriji, BiH i nekim drugim zemljama izvedu žestoke terorističke akcije s ciljem uspostave neke vrste islamske države. Za samoubilačku terorističku akciju koja se pripremala u Beču, prema saznanjima austrijskih medija, bio je zadužen 17-godišnji Austrijanac Lorenco K. S kojim je Nedžad Balkan bio stalno na vezi.

Pripremani žestoki teroristički napadi u BiH i na Balkanu

Autori: M.OSMOVIĆ

Bila je to efektna antiteroristička akcija policije u glavnom gradu Austrije koja se dugo pripremala, ali i očekivala – prošlog tjedna u Beču uhićeno je 16 vehabija, među njima pet državljana BiH. Zanimljivo je da su još dvojica iz BiH, ali im je ranije oduzeto bh. državljanstvo. Opasna mreža U istrazi o djelovanju ove grupe radikalnih islamista austrijska policija dobila je dragocjene informacije od obavještajnih službi BiH. Prema nekim podacima u Beču živi oko 200.000 muslimana, a pod budnim o .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.