INFOBIRO: Publikacije
 “Nećemo dopustiti da se bolesti sektaštva šire među bosanskim muslimanima”

STAV,

“Društvo u Bosni i Hercegovini ne može biti ateističko, kao što ne može biti ni teističko – već neutralno. Njegovo korito mora biti tako široko da u njemu mogu teći sva strujanja nesmetano, i da se u slobodi vlastitog ubjeđenja slobodno miješaju. Za muslimane to nikada ne smije biti problem. Mi moramo ostati vjerni Kur'anu, koji zagovara slobodu ljudskog opredjeljenja: 'Nema prisile u vjeru'”

“Nećemo dopustiti da se bolesti sektaštva šire među bosanskim muslimanima”

Autori: FILIP MURSEL BEGOVIĆ

STAV: Aktualna je izbjeglička kriza u regiji. Jeste li razmatrali kako će IZ reagirati ukoliko se izbjeglički val dominantno preusmjeri na Bosnu i Hercegovinu? KAVAZOVIĆ: Rat na Bliskom istoku prouzrokovao je duboku krizu čije posljedice još ne možemo sagledati. Dakako, taj sukob nije od jučer. On traje, s različitim intenzitetom, od završetka Drugog svjetskog rata na tlu Palestine i u okolnim zemljama. U novije vrijeme razaranje Iraka i Afganistana, a zatim i arapska proljeća, koja su se završi .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.