INFOBIRO: Publikacije
Danas Energoinvest prodaje samo pamet

STAV,

“Teško je napraviti komparaciju između ranijeg Energoinvesta i kompanije danas. Postojimo više od šezdeset godina i kao kompanija u većinskom državnom vlasništvu osjetimo svaku promjenu u društvenom sistemu. Nekad je Energoinvest imao vlastite proizvode, desetke hiljada zaposlenih, aktivne fabrike u regionu i inostranstvu”

Danas Energoinvest prodaje samo pamet

Autori: EDIB KADIĆ

Energoinvest je firma koja već duže od šezdeset godina uspješno posluje na domaćem i inostranom tržištu. Gigant koji je nekada upošljavao više od 40.000 radnika imao je svoj vlastiti brend proizvoda visoko cijenjenih i traženih u svijetu. Danas je to firma sa 550 uposlenika koja je uprkos mnogobrojnim poteškoćama, koje su je zadesile tokom i nakon posljednjeg rata, i dalje prisutna na svjetskom tržištu. Nedavno je Energoinvest d.d. – Sarajevo potpisao ugovor s Etiopian Electric Power (Elektropri .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.