INFOBIRO: Publikacije
Odbrana prirodnih i državnih zakona

MONITOR,

U dva navrata tokom minulog mjeseca, mještani kolašinskih sela uspjeli su da spriječe samovolju investitora, zaustave njihove radove i izvedu na teren nadležene lokalne i državne organe. Sve to da bi zaštitili vode oko kojih i od kojih žive. Tom vrstom građanskog aktivizma, kažu, prevazilaze sve što ih dijeli, stavljajući u fokus zajedničkog interesovanja prioritet svih i ,,ono od čega se živi”

Odbrana prirodnih i državnih zakona

Autori: DRAGANA ŠĆEPANOVIĆ

Kad se ujedine, mnogo mogu – shvatili su u kolašinskom selu Moračka Bistrica. Ljudi iz tog sela i oni koji su tu rođeni, prije desetak dana izdejstvovali su da kolašinska Komunalna policija zaustavi radove investitora Duška Rakočevića. Istog dana organizovali su i skup s kojeg su poručili da će „zaštiti rijeku Bistricu od samovolje”. Rakočević, novi vlasnik jednog imanja u njihovom selu, krenuo je da paralelno s rijekom probija put, na mjestu gdje ga, kažu mještani, nikad nije bilo. Učinio .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.