INFOBIRO: Publikacije
Važno je da se djeca ponose time što poste

STAV,

“Počeo sam postiti u osnovnoj školi, u vrijeme kada su učenici bili sprečavani da poste i kada su ih silom tjerali da se mrse. Ali, mi smo se krili i postili, te odlazili u džamiju. Popriličan broj učenika u osnovnim školama i tada je postio, odlazio u džamiju i upravo je veliki broj učenika iz tog vremena kasnije upisivao medresu u Sarajevu, što znači da je privrženost islamu u tom periodu bila čvrsta i jaka. Onaj ko se navikne postiti u djetinjstvu, taj će, akobogda, postiti i tokom cijelog života”

Važno je da se djeca ponose time što poste

Autori: FAHRUDIN VOJIĆ

S muftijom bihaćkim Hasan-efendijom Makićem, profesorom, razgovarali smo o ramazanu i aktivnostima koje Islamska zajednica organizira na području Bosanske krajine, atmosferi u krajiškim džamijama, odazivu vjernika i omladine na ramazanske aktivnosti, o ramazanima za vrijeme komunizma, migrantskoj krizi i njenom humanitarnom aspektu...STAV: Kako teku vjerske aktivnosti u ovih prvih deset dana ramazana i kakva je atmosfera na području Bosanske krajine u tom pogledu?MAKIĆ: Hvala Bogu, evo, ispostil .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.