INFOBIRO: Publikacije
Hercegovina dobila novog vladiku Dimitrija

DNEVNI LIST,

Svetu arhijerejsku liturgiji na kojoj je ustoličen vladika Dimitrije služilo je više vladika Srpske pravoslavne crkve. Ustoličenju su prisustvovali brojni vjernici, ali i biskup mostarsko-duvanjski Ratko Perić i dubrovački Mate Uzinić, mostarski muftija Salem Dedović, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijerka Zeljka Cvijanović, gradonačelnici Mostara Ljubo Bešlić i Trebinja Luka Petrović, načelnici istočno-hercegovačkih općina, poslanici, te brojni uglednici.

Hercegovina dobila novog vladiku Dimitrija

Autori: SANJA BJELICA-ŠAGOVNOVIĆ

Hercegovina je jučer dobila novog vladiku Dimitrija, koji je 72. episkop u zahumskohercegovačkoj eparhiji kojaiduće godine slavi 800 godina postojanja. Njegova svetost patrijarh srpski Irinej ustoličio je jučer novoizabranog episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Dimitrija u Sabornom hramu Svetog preobraženja GospodnjeguTrebinju. Svetuarhijerejsku liturgiji nakojoj je ustoličen vladika Dimitrije služilo je više vladika Srpske pravoslavne crkve, među kojima i mitropoliti crnogorskoprimorski .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.