INFOBIRO: Publikacije
Početak nove priče za trebinjske Bošnjake

STAV,

Hafiz Fazlagić tvrdi kako mu nije bilo nimalo lahko odlučiti da živi u Trebinju. Brojni su razlozi za to: “Početkom 2018. godine preuzeo sam funkciju glavnog imama u Trebinju. Mi smo nastavili živjeti u Stocu, a ja sam dolazio u Trebinje klanjati svaku drugu džumu i kada je trebalo nekim drugim poslovima. To je tako trajalo sve dok se nije završila ova školska godina, pa smo prije otprilike mjesec svi prešli u Trebinje. Kćerka ide u drugi razred, a sin će iduće školske godine krenuti u prvi. Oboje su upisani u osnovnu školu u Trebinju i to su od rata pa naovamo prva bošnjačka djeca koja su upisana u trebinjsku školu, bilo osnovnu, bilo srednju”

Početak nove priče za trebinjske Bošnjake

Autori: EDIB KADIĆ

Sadik Fazlagić rodio se 1980. godine u Trebinju. Porijeklom je iz Gacka, ali tih godina nije bilo porodilišta u Gacku, pa su se gatačka djeca mahom rađala u Trebinju. U Gacku je živio do rata i tu završava prvih pet razreda osnovne škole. Karađoz-begovu medresu u Mostaru upisuje 1995. godine i to je bila prva poslijeratna generacija ove medrese, kao i prva generacija maturanata 1999. godine. Fakultet islamskih nauka upisuje odmah nakon završetka medrese. Kaže da se tu zadržao samo godinu jer je .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.